Overstappen via een energievergelijk

Wanneer je energieleveranciers gaat vergelijken, kun je dit het beste doen via een energievergelijk. Hiermee bespaar je een hoop tijd, moeite en geld! Je kunt er ook voor kiezen om zelf een overstap te realiseren. Consumind legt je uit hoe je via het energievergelijk kunt overstappen én hoe je zelf een vergelijking en overstap kunt maken.

Zelf een overstap regelen

Wanneer je zelf gaat vergelijken en je overstap gaat regelen, moet je wat stappen doorlopen. Hou er rekening mee dat het maken van een energievergelijk wel wat tijd gaat kosten omdat je zelf meer dan 23 energieleveranciers moet vergelijken.

Om te beginnen bekijk je de voorwaarden van je huidige energieleverancier. Hoelang duurt je contract, wat is je opzegtermijn en krijg je een boete wanneer je tussentijds opzegt? Vergelijk daarna alle tarieven van diverse energieleveranciers. Bereken de totaalprijs met jouw verbruik. Hou er rekening meer dat je naast de leveringstarieven ook transportkosten, btw, vastrechtkosten en energiebelasting moet betalen. Neem deze dus mee in je berekening. Bekijk ook de voorwaarden van het contract. Zodra je een keuze hebt gemaakt kun je je aanmelden bij de nieuwe energieleverancier. Hou rekening met het opzegtermijn en bewaar alle gegevens. De nieuwe energieleverancier zal de levering overnemen van je oude energieleverancier. Zij zullen je een eindafrekening sturen.

Een energievergelijk gebruiken

Een energievergelijk gebruiken is in tegenstelling tot de bovenstaande manier een stuk sneller. Binnen 5 minuten heb je namelijk al een volledige vergelijking. Je vult je postcode, huisnummer en het verbruik van je woning in bij het energievergelijk. De vergelijker gaat voor je aan de gang om alle energieleveranciers te vergelijken en te kosten te berekenen voor misschien wel jouw nieuwe contract. Je krijgt direct drie verschillende aanbiedingen te zien speciaal geselecteerd op basis van jouw verbruik. Heb je een keuze gemaakt en wil je overstappen? Klik dan op het contract dat je aanspreekt en vul de rest van je gegevens in. Zodra je de aanvraag hebt verzonden kom je terecht in de veertiendagen wettelijke bedenktijd. In deze veertiendagen kun je nog kosteloos annuleren. Ondertussen gaan de energieleveranciers voor jou aan de slag om de levering over te nemen. Je hoeft alleen nog maar de meterstanden door te geven en alles is verder voor je geregeld. Zorgeloos overstappen doe je dan ook via een energievergelijk!